Sunday, March 26, 2006


De boot werd weer door de plaatselijke jeugd uitgewuifd en we kregen een prachtige tocht over de rivier, waar vrouwen de was deden en er overal op de kant het goed lag te drogen. Zelfs de buffels werden gewassen. Ook dolfijnen lieten zich zien, maar die kon je niet filmen of fotograferen. Weer kwamen we bij een ponton brug en konden er dit keer niet onderdoor, en moesten we op een ander bootje over stappen.
We konden Varanasi,,de Heilige Stad,, al zien liggen. Overal trappen, die tot in het water doorliepen, de zogenaamde Ghats. Er stonden allemaal parasols op de kant. Het is één van de oudste nog bewoonde stad ter wereld, en bovendien al sinds eeuwen de zijdehoofdstad van het Noorden.
Zodra we van de boot afstapten, werden we door verkopers aangeklampt, maar ook hier hielp mijn kamelenlook goed, maar oh wee, waag het niet om stiekem met een oog naar hun handelswaar te kijken, want dan ben je verloren, en kom je niet meer van ze af.
Het Clarks Tower Hotel is een prachtig hotel met een grote hal, en een zwembad. Ik kreeg een hele mooie kamer met een zithoek en een eethoek een mooi bed en een TV op een draaiplateau, zodat ik van alle kanten TV kon kijken.

No comments: