Sunday, March 26, 2006


Op de markt Posted by Picasa

Houten keukenspullen op de markt Posted by Picasa
3 April 2005 Over de Ganges naar Varanasi

Om halfzes opgestaan of liever opgezeten en lekker aan 't rommelen geslagen, pilletjes, gezicht, kleren weer aan, opmaken, we kunnen de strijd weer aan. Halfzeven ontbijt in dezelfde geïmproviseerde tent als gisteravond. Ik heb nog nooit zoveel eieren gegeten als hier. Omelet met jam, heerlijk. De hele jeugd was alweer present, iedereen had zich uitgebreid gewassen in de rivier en was weer schoon voor zo lang als dat duurde. Alles zit immers onder het stof en zand.
We moesten alle trappen weer op lopen om een half uurtje door 't dorp te wandelen. Het is maar een klein gehucht aan de rivier met langs de straatjes een markt. Er was een stalletje met allemaal houten keukenspullen en wat verder stond een hele grote wok op een fornuis, waar balletjes in lagen te braden.

We vertrekken Posted by Picasa

Genoeg bekijks Posted by Picasa

Het leven langs de rivier Posted by Picasa

Het is nog vroeg Posted by Picasa

Met de boom door de Ganges Posted by Picasa

Is het hier diep genoeg Posted by Picasa

Het leven langs de rivier Posted by Picasa

Ook daar brandt een vuur Posted by Picasa

Aan de overkant van de rivier Posted by Picasa

De stuurman Posted by Picasa

Overstappen op een kleinere boot Posted by Picasa

Varanasi in zicht Posted by Picasa

Nu kunnen we er onder door Posted by Picasa

Vissersbootjes op de Ganges Posted by Picasa

Uitleg van Jeroen Posted by Picasa

Drukte bij de Ghats Posted by Picasa

Mijn slapies Posted by Picasa

De boot werd weer door de plaatselijke jeugd uitgewuifd en we kregen een prachtige tocht over de rivier, waar vrouwen de was deden en er overal op de kant het goed lag te drogen. Zelfs de buffels werden gewassen. Ook dolfijnen lieten zich zien, maar die kon je niet filmen of fotograferen. Weer kwamen we bij een ponton brug en konden er dit keer niet onderdoor, en moesten we op een ander bootje over stappen.
We konden Varanasi,,de Heilige Stad,, al zien liggen. Overal trappen, die tot in het water doorliepen, de zogenaamde Ghats. Er stonden allemaal parasols op de kant. Het is één van de oudste nog bewoonde stad ter wereld, en bovendien al sinds eeuwen de zijdehoofdstad van het Noorden.
Zodra we van de boot afstapten, werden we door verkopers aangeklampt, maar ook hier hielp mijn kamelenlook goed, maar oh wee, waag het niet om stiekem met een oog naar hun handelswaar te kijken, want dan ben je verloren, en kom je niet meer van ze af.
Het Clarks Tower Hotel is een prachtig hotel met een grote hal, en een zwembad. Ik kreeg een hele mooie kamer met een zithoek en een eethoek een mooi bed en een TV op een draaiplateau, zodat ik van alle kanten TV kon kijken.

Allemaal versierd met een ketting Posted by Picasa

Wij ginge het water weer op Posted by Picasa

De vuren zijn goed zichtbaar Posted by Picasa

Klaar om alles te filmen, alleen van ver af Posted by Picasa

3 mooie Hollandse schonen Posted by Picasa